PHOTO-2022-08-22-09-21-56.jpg
images/1_26.jpg
images/1_27.jpg
images/1_58.jpg
images/1_75.jpg
images/1_77.jpg
images/1_53.jpg
previous arrow
next arrow

Esittely

Sukuseuramme perustettiin virallisesti vuonna 1984 Tuusulassa. Ajatus sukuseuran perustamisesta syntyi Margareta ja Heikki Kiviojan sekä Teuvo ja Hissu Vahervuoren yhteisissä illanvietoissa 1980-luvun alkupuolella. He ajattelivat, että miksipä ei isompikin sukulaisväki voisi kokoontua ja tutustua toisiinsa. Hankkeen kehittämiseen kutsuttiin Maj-Brit ja Ake Hakkarainen, Liisa ja Totti Liljeström, Sven ja Benita Kock sekä Päivi Mäkelä. Eräänlainen epävirallinen sukuseuran aloituskokous oli vuonna 1983. Ja siitä kaikki lähti liikkeelle.

Ensimmäinen sukukokous pidettiin 1984 Tuusulassa Krapinhovissa. Kokoukseen oli ilmoittautunut 60 henkeä, mutta yllättäen paikalle tupsahti bussilastillinen sukurakkaita sukulaisiamme, niin, että meitä oli yhteensä 150 henkeä. Krapinhovilla oli vaikeuksia saada meidät kaikki mahtumaan sisään. Tunnelma oli korkealla ja tuntui, että juuri tälle toiminnalle oli tarvetta.

Virallisesti Sukuseura on ilmoitettu yhdistysrekisteriin 1989. Alkuinnostuksen jälkeen sukukokousten osanottajamäärät ovat laskeneet reilusti. Sukuseuran sääntöjen mukaan sukukokous on joka 3:s vuosi. Ensimmäiset sukukokoukset pidettiin vuorotellen suvun vaiheisiin liittyneillä paikkakunnilla noudattaen muodoltaan perinteistä sukukokousmallia. Pari laivaristeilytyyppistä kokousta on pidetty hieman tavanomaisesta sukukokouslinjasta poiketen.

Sukukokouksessa valitaan sukuseuralle hallitus ja puheenjohtaja, joiden kausi on 3 vuotta. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin perustajajäsen Teuvo Vahervuori. Sukuseuran hallitukseen pyritään saamaan edustaja kustakin sukuhaarasta. Sukuseura on valinnut kaksi kunniajäsentä Teuvo Vahervuoren ja Sven Kockin, joista edellinen on poistunut keskuudestamme.

Sukuseuran hallitus

 Jäsenet  s-posti  puh.numero
Ulla Kotiranta-Lamberg, pj  ulla.kotiranta(at)uef.fi  0407556464
Hannu Hiipakka,vpj    
Jenni Vahervuori, sihteeri    
Elsa Ropponen, taloudenhoitaja  elsa.ropponen(at)helsinki.fi  0443239894
Hilkka Vahervuori, tiedotusvastaava    
Tuomas Liljeström, jäsen  tuomas.liljestrom(at)gmail.com  0400439727
Timo Lönnmark, jäsen  timo.lonnmark(at)pp.inet.fi  0408219908
Leena Erola, jäsen  sami.leena(at)gmail.com  0409630624
     
 Varajäsenet    
Marita Naumanen    
Tanja Rantala    
Ulla Joensuu    0449845265
Perttu Aittoniemi    
Tapani Erkkonen    
Leila Lastikka  lastikkaleila(at)gmail.com  0503692891
Reijo Rinta-Mänty    
Seppo Pajunen 
   
     
Parkano 1987 12 300 Hessu 300                Hallitus_2008-_2_300              Ullan kuva 31.08.2018
Teuvo Vahervuori 1984-1993 Heikki Rikkonen 1993-1998 Aarre Joensuu 1998-2008  Hilkka Vahervuori 2008-2017  Ulla Kotiranta-Lamberg 2017-

 

 

Sukuseura on tehnyt alusta lähtien arvokasta sukututkimusta. Ensimmäiseen sukukokoukseen Päivi Mäkelä teki Hissu Vahervuoren ja Sven Kockin avustuksella sukutaulut Mynämäen rovastin Gustav Lönnmarkin sekä Gustav Lönnmark nuoremman (Parkanon rovastin) vaimon suvuista pohjautuen Malmien ja Roosien aiempaan sukututkimustietoon. Aarre Joensuun puheenjohtajakaudella Ulla Kotiranta ja Anna Matikka jatkoivat tutkimustyötä ja nyt myynnissä olevat sukupuu ja -taulut ovat Mynämäen rovasti Gustav Lönnmarkin sukuhaaraan pohjautuvia.

Heikki Rikkosen puheenjohtajakauden aikana tehtiin suvulle myös sukuviiri, jonka suunnitteli Tuula Lönnmark.

Uusin yhteinen ponnistus on nämä sukuseuran nettisivut.

Sukuseuramme on kehitellyt myös muutamia myytäviä sukuseuramme tuotteita. Ne löytyvät sivuiltamme kohdasta "Kauppa"

140 vuotta lainassa ollut kirja palautettiin Turussa – myöhästymiselle mojova hintalappu

 

Kappalisen lainaama kirja 1

20.8. 12:10

TURKU

TURUN kaupunginkirjaston alaisena toimivaan Paattisten kirjastoon tuotiin torstaina harvinainen kirjapalautus.

Kyseessä on nimittäin peräti 140 vuotta myöhässä ollut laina, jonka nimi kuuluu: ”Peijais-puheita, eli kristillisiä muistutteita mureh-wäelle”.

Kirjan oli lainannut 1870-luvulla Paattisten kirkon kappalainen, herra Gustaf Lönnmark, jonka jälkeläiset löysivät kirjan hiljattain pölyisestä aitasta ja päättivät palauttaa sen alkuperäiselle omistajalle Paattisten kirjastoon.

Näin vanhan kirjan palauttaminen on hyvin harvinaista, jopa ainutkertaista.

– On harvinaista, että edes vuosikausia lainassa ollut kirja palautetaan. Minun urallani tämä on ensimmäinen tällainen tosi vanha kirja, Turun kaupungin kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjaston järjestelmissä ei ollut enää edes merkintää kyseisen kirjan olemassaolosta.

 

– Siihen aikaan kirjoja lainattiin niin, että lainaajalla oli vihko, johon kirjoitettiin hänen lainaamansa kirjat. Ne viivattiin aina yli, kun kirjat palautettiin. Näitä (vihkoja) ei ole hirveästi tallella. Lainaamisen valvonta muuttui vasta 1900-luvun puolella järjestelmällisemmäksi.

HARVINAINEN kirja ei päädy lainaushyllyyn, vaan se pääsee kaltaistensa erikoisteosten joukkoon.

– Meillä on Turussa historiallinen kokoelma, ja tämä on todella mielenkiintoinen lisä sinne. Kirjaa ei pysty lainaamaan, mutta sitä voi käyttää esimerkiksi tutkimustarkoituksessa, Pilppula kertoo.

 

Entä mitä tarkoittaa kirjan nimessä oleva, erikoiselta kuulostava ”mureh”?

– Voisiko se olla murhe? Tätä pitäisi varmaan kysyä joltain suomen kielen tuntijalta, Pilppula naurahtaa.

 

MYÖHÄSTYMISMAKSUJA kirjasta olisi kertynyt yhteensä noin 10 725 euroa, tai 1870-luvun valuutassa suunnilleen 2 625 markkaa, kun inflaatio otetaan huomioon. Kirjan palauttajat selvisivät kuitenkin tällä kertaa ilman maksuja.

Kirjaston nykyisten käyttäjien ei kuitenkaan kannata enää luottaa siihen, että vuosikausia hyllyssä lojuneen kirjastonkirjan voisi palauttaa seuraamuksetta.

 

– Koko järjestelmän valvonta on muuttunut tietokoneiden myötä jämptimmäksi, joten tuollaisia ei enää satu. Kun kirja on riittävän paljon myöhässä, meiltä lähtee lasku, joka voi mennä myöhemmin perintään. Tietysti harvinaisissa tapauksissa, kuten tulipaloissa tai sairaalaan joutumisissa, harkitaan tilannekohtaisesti.

 

Kirjasto kuitenkin kehottaa lainaajia olemaan armollisia itselleen, jos lainat ovat jatkuvasti myöhässä ja maksut kertyvät.

– Et varmastikaan ole ollut lainojesi kanssa yhtä myöhässä kuin tämän tarinan päähenkilö, Instagram-julkaisussa ilmoitetaan.

Sukuseuran tuotteita voit tilata Ulla Kotirannalta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 040 7556464. Kun tuotteet tulevat Ullalle, hän lähettää laskun, jonka voit maksaa sukuseuran tilille ja sen jälkeen saat tuotteet sovitulla tavalla

Lönnmark sukupuu + luettelo 20 €   
Roos sukupuu 10 €   
Valokuvalliset sukutaulut 10 €  
Postimerkit: arkki (10 kpl)  30 €, a 1,50 € postimerkki pien 
     
     
     

 

Sukuseuran tuotteita voit tilata Ulla Kotirannalta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 040 7556464. Kun tuotteet tulevat Ullalle, hän lähettää laskun, jonka voit maksaa sukuseuran tilille ja sen jälkeen saat tuotteet sovitulla tavalla

 • Lönnmark sukupuu + luettelo: 20 €
 • Roos sukupuu: 10 €
 • Valokuvalliset sukutaulut: 10 €
 • Postimerkit: arkki (10 kpl) 35 €

postimerkki pien

 • Sukuseuran viirit 30 €

lonnmark viiri pieni

 • Sukuseuran essu 30 €
  image001

 

 Sukuseuran isännän viiri 110€, mutta riippuu tilausmäärästä.
Isnnn viiri
 • Sukuseuran pinssi logolla 5€/kpl

sukus logo

 Vanhoja uutisia

 Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2013 teille kaikille sukulaisille. Kiitos myös kuluneesta vuodesta 2012. Kulunut vuosi ei ollut sukukokousvuosi ja välivuoden tapaan vietimme vuosikokousta, tällä kertaa Parkanossa Käenkoskella. Tapahtuma onnistui oikein hyvin. Oli taas mukava tavata teitä sukulaisia. Toivottavasti uusi vuosi 2013 tuo teille kaikille ja perheillenne ja läheisillenne kaikkea hyvää!

 

Terveisin

Hilkka